Word of Asian beers: Chang

Best leuk dat werken, er gaat alleen zoveel tijd in zitten. Na een drukke maand vol met deadlines nu weer even tijd voor een biertje. In de serie World of Asian beers schreef ik al over de Indiase Cobra Extra Smooth en de Chinese Tsingtao, nu is het tijd voor de Thaise Chang.

Was ik al niet erg onder de indruk van de Tsingtao, Chang is voor een bierliefhebber bijna een teleurstelling te noemen. Het is net als alle bieren in het pakket een Premium Lager, maar dan wel eentje van de klasse Euro Shopper.

Tijdens het inschenken komt je een mooie moutige zoetheid tegemoet en ook met de schuimkraag lijkt het in het eerste opzicht prima in orde. Maar dit schuim zakt al snel in elkaar totdat er alleen nog maar een ringetje aan het glas kleeft. En de verwachting die word gewekt door de mooie geur word ook al niet echt waargemaakt. Door de overvloed aan koolzuur is het lastig om iets van mout of hop te herkennen in de smaak en het komt dan ook erg dun en leeg over. Chang is een soort Spa rood met een twist. Goed voor de dorst dat dan weer wel.

http://en.wikipedia.org/wiki/ThaiBev
http://www.changbeer.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten